Når du tænker over at tage et lån, kan et privatlån sagtens være det rette for dig. Det kan være et godt, billigt og hurtigt lån, hvor langt de fleste kan være med, at det kan række til næsten alt. Hvad end der er tale om en ny bil, en ny computer eller en længere rejse til det fjerne østen – så kan du være sikker på, at du kan få det med et privatlån som dem du finder herunder, de kan alle optages på nettet og har oftest svartider på under 1 time.

Et privatlån er typisk på mellem 5.000 kr og 200.000 kr, hvor afbetalingen kan foregår på op til 120 måneder – altså 10 år! De er typisk lån uden sikkerhed.  Der er ikke mange ting, du skal have opfyldt, førend du kan tage et. Først og fremmest skal du være 25 år eller derover. Ud over dette skal du have en årlig indkomst på de 240.000 kr eller derover, og du må ikke stå i RKI. Hvis du ikke opfylder disse krav, kan det være, at et forbrugslån i stedet er det, der passer dig bedst.

Lånebegreber ved Privatlån

Før du bevæger dig ud på lånemarkedet så skal du være med på hvad følgende begreb betyder:

ÅOP
Årlige omkostninger i Procent (ÅOP) er hvad du reelt betaler for lånet i procent, her er gebyrer m.v. altså inkluderet i udregningen.

Løbetid

Løbetiden på et lån er den periode hvor du skal afdrage på lånet for at have betalt det af. Online ligger de fleste lån med løbetid på 48-144 måneder.

Ydelse
Ydelsen udgør den betaling du skal foretage hver måned for at afbetale den gæld du stifter i forbindelse med oprettelsen af dit nye Privatlån.

Debitorrente
Debitorrenten er den almindelige rente, hvor der ikke er taget hensyn til opstartsomkostningerne forbundet med det lån du ønsker at tage.

Når du styr på begreberne, så bør du kunne begive dig ud på lånemarkedet!

Når du tænker på at tage et privatlån, er de første ting du skal tænke over ligetil: hvor mange penge vil du låne, og over hvor lang tid skal lånet strække sig? Hvis du skal låne til noget som en bil, kan det være smart, at du lader lånet blive afbetalt over lang tid som mellem 6 og 10 år. Hvis du derimod skal låne til en computer eller en rejse, er det smartere, at du lader tilbagebetalingen foregå over væsentligt kortere tid.

Når du ansøger om lånet, vil du få svar tilbage af forskellig slags. Først vil du få at vide, om du har fået bevilget lånet. Om du får dette vil især være baseret på din økonomi, men det vil også være baseret på faktorer som dine boligforhold, dine personlige oplysninger og din beskæftigelse. Hvis du har forholdsvist styr på penge og ellers ordentlige forhold, vil du sagtens kunne tage et lån. Det mere spændende er så det andet, du får at vide: den rente, du ville blive tilbudt. Denne vil være fra omkring 4 procent til op mod 20 procent. Dette vil være baseret på, hvor stor en risiko banken synes, at du er, hvor det vil blive dyrere, hvis de finder dig risikabel.

Privatlån

Der kan være store forskelle mellem de forskellige institutter på, hvor stor sandsynlighed der er for, at du får bevilget et lån, og på hvor god en rente, du kan få. Du kan finde alle de informationer, du har brug for, her på siden.

Privatlån behøver ikke at være dyrt

Om et privatlån bliver dyrt eller ej afhænger fuldstændigt af dig. Med lidt arbejde kan du let få det hele til at glide på skinner. Det eneste, du skal gøre, er at kigge ud i fremtiden og se, hvordan det der vil forholde sig. Hvis du eksempelvis er under uddannelse og senere vil få flere penge til rådighed end du har nu, kan dette være smart at tage med i planlægningen. Hvis du bare lægger dit lån, så det passer dig godt, kan du få rigtigt meget godt ud af et billigt privatlån.